Workshop Stadsveteranen: “Hoe wilt ú gelukkig oud worden?”

Op 11 februari gaf heren 5 in het ABC Architectuurcentrum Haarlem de workshop Stadsveteranen als onderdeel van de expositie Vitaal Wonen. Onze studie Stadsveteranen, een onderzoek naar de ideale woonomgeving van senioren in de stad, vormde de inleiding van deze middag. De deelnemers werden uitgenodigd om met onze speciaal ontwikkelde 3D bouwdoos hun ideale Stadsveteranengebouw te bouwen, om al workshoppend meer te ontdekken over hoe zíj gelukkig oud willen worden in de stad.

 

De toekomstige stadsveteraan blijkt graag collectief te willen wonen; niet aan een hof (dat is te klef) en niet aan de straat, maar liever aan een tussenvorm als een plantsoen. Daarin is een publieke sociale functie zoals het buurtcafé gewenst en ziet men een vorm van gezamenlijk geregelde zorg als handig en toekomstbestendig.  Gemixt wonen met diverse leeftijdsgroepen wordt duidelijk als een pré gezien.

Schrijf u in voor de de StadsveteranenClub, de community die we opzetten om Stadsveteranen te verzamelen!
Blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen in onze studies en projecten voor Stadsveteranen, en denk actief mee.

 

Lees hier ook ons interview in het Haarlemsdagblad “Op zoek naar andere woonvormen voor ouderen in Haarlem” (06-12-2019)

 

De expositie VITAAL WONEN is tot en met 15 maart 2020 te zien in het ABC Architectuurcentrum Haarlem.

error: copyright - heren 5 architecten