‘Gevel 2020: Modern Utopia’ terugblikken

heren 5 blikt terug

 

Beurs Gevel nodigde dit jaar MVRDV, Cepezed en heren 5 uit als ambassadeur. Op dag drie, de slotdag, was het de beurt aan heren 5 om de beurs kleur te geven. Dit werd een dag gevuld met lezingen, innovatieve bouwsystemen en goede gesprekken met bezoekers en standhouders.

We trapten af met een lezing over kunst in architectuur. Kunstenaars Frederik Molenschot, Folkert de Jong & Michiel Schuurman, in combinatie met adviseur strategie en beleid Ineke Brunt van Ymere, spraken over hoe kunst een project kan verrijken. Niet alleen in esthetiek, maar ook in gebruik.

Voortbordurend op het beursthema ‘Modern Utopia’, spraken wij met Dingeman Deijs en Edwin Gardner (Studio Monnik) over onze blik op de stad van de toekomst. Ook hielden we een enquete onder beursbezoekers naar hun toekomstdromen en woonwensen.

Jeroen Slot, hoofd statistieken Amsterdam, sloot met ons de dag af met een lezing over de toekomst van het ontwerpen middels data. Hoe met behulp van warme data en big data een ontwerp tot stand kan komen. Als testcase werd de geoogste data uit onze enquete ingezet. In samenwerking met MVRDV maakten we ter plekke het ontwerp voor een woongebouw, waarin de woondroom van onze bezoekers direct werd gescript en gevisualiseerd

foto’s Thea van den Heuvel

Veel aandacht was er ook voor het op beursdag één live gebouwde paviljoen ‘De Dromenvanger’. Opgebouwd met het innovatieve droogstapelsysteem Drystack, metselen zonder mortel. Zodat het paviljoen na de beurs weer uit elkaar kan worden gehaald en de stenen aansluitend in een gebouw van heren 5 in Purmerend worden verwerkt. Het resultaat, een prachtig één-persoons circulair paviljoen voor een moment van bezinning.

 

 

Bekijk hier de aftermovie van de Gevel 2020>

error: copyright - heren 5 architecten