Nieuwe mensen in het team bij heren 5

Heren 5 groeit! Met een team van inmiddels twintig internationale professionals werken we dagelijks aan veelzijdig projecten door het hele land. En doordat we onze energie natuurlijk vooral stoppen in onze ontwerpen, zouden we bijna vergeten om onze nieuwe mensen voor te stellen. Daar maken we nu dus even ruimte voor! 

In de afgelopen maanden hebben we Marijn Bouwman en Martijn Feenstra (architecten), Bernard Starzmann en Ana Marchidan (architectonisch ontwerpers) en Ibrahim Diab en Torsten Wouters (assistent ontwerpers) aan ons team mogen toevoegen. Zij krijgen ondersteuning van Emma Rienstra en Zin May Phoo, die deze periode bij ons stage lopen.  

 

Emma: “Het leukst vind ik om een heel proces van een tender mee te maken. Maar eigenlijk vind ik alles leuk om te doen, van maquettes maken tot ramen modelleren. De Houten Leeuw in Amsterdam vind ik zo’n mooi ontwerp, daarom wilde ik hier graag stage komen lopen. De visie erachter spreekt me enorm aan. Dat er niet alleen naar het gebouw wordt gekeken, maar ook naar wat voor mensen erin gaan wonen en dat de omgeving wordt meegenomen.” Zin: “Ik vind het heel leuk om varianten uit te zoeken, dat te bespreken met collega’s en weer te verwerken in een studie. Ik leer echt andere dingen in de praktijk dan op school.” 

 

Marijn en Martijn zijn gestart als architect. Voor allebei was de sociale component een belangrijke drijfveer om te kiezen voor heren 5. Marijn: “Ik heb een fascinatie voor de relatie tussen architectuur en het gedrag van de gebruiker. Tijdens het ontwerpproces fantaseer ik over de toekomstige gebruikers. Ik probeer mij in te leven en denk bijvoorbeeld na over hoe een gebruiker thuiskomt en wie diegene daarbij tegenkomt. Is er gelegenheid voor een spontane ontmoeting? Door in gesprek te gaan, goed te luisteren en observeren krijg ik inzichten in behoeftes, zodat ik vrolijke, uitnodigende en sociale gebouwen kan ontwerpen.” 

 

Martijn heeft de afgelopen jaren bij verschillende bureaus gewerkt aan projecten waarbij hoogwaardige en kwalitatieve woningbouw centraal stonden. “Als ontwerper werk ik aanvankelijk, liefst schetsend met de hand, intuïtief en met precieze aandacht voor de context en omgeving. Daarnaast denk ik dat een poëtische benadering kan bijdragen aan de uiteindelijke waarde van een ontwerp. Er zijn bij heren 5 veel mooie projecten waar ik de komende tijd mee aan de slag kan.” Martijn zet zich ook in voor Platform Woonopgave, een alliantie van architecten en andere experts die samenwerken aan een bewoonbaar Nederland. 

 

De Duitse Bernard en Roemeense Ana zijn allebei Architectonisch Ontwerper. Bernard volgt daarnaast een Master aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. “Ik hou van het enthousiasme binnen heren 5. Ik vind het geweldig om hier in een team met veel verschillende specialisten te kunnen werken aan projecten die een grote sociale impact hebben, zoals de Lodewijk van Deysselbuurt.” Ana heeft een Master in adaptief hergebruik en richt zich vanaf de ontwerpfase tot en met de detailleringsfase graag op materialiteit en duurzaamheid. “Heren 5 heeft dezelfde architectonische waarden als ik, dus ik voel me hier helemaal op mijn plek. Ik besteed in mijn ontwerpproces veel aandacht aan de verbindingen tussen ruimtes en het narratief dat alles samenbrengt. Ik maak veel gebruik van onderzoek en verken de geschiedenis en cultuur in een omgeving, om het verhaal rondom een ontwerp te verrijken.” 

Ibrahim en Torsten zijn werkzaam als Assistent Ontwerper en volgen allebei een Master Architectuur. Ibrahim: “Dat heren 5 de mens als uitgangspunt neemt, maakte dat ik hier wilde gaan werken. Ik vind het fascinerend dat ik met mijn werk een bijdrage kan leveren aan het geluk van mensen.” Torsten voegt toe: “De mens centraal, dat is wel echt bijzonder. En dan bedoel ik niet alleen de gebruiker, maar ook de samenwerking binnen het team en met andere partijen. De manier waarop we dat hier doen, vind ik echt fijn.” 

Bekijk hier ons hele team >  

Ook werken bij heren 5? Je mag natuurlijk altijd een open sollicitatie sturen aan vacature@heren5.nl 

error: copyright - heren 5 architecten