Spectaculair Dorpshuis opgeleverd

Een gebouw met de contouren van een dorp en het gevoel van een huiskamer

Het nieuwe dorpshuis van Zwanenburg is opgeleverd. 

Een opvallend en duurzaam gebouw dat publieke functies zoals sport, ontmoeten, recreëren en lezen verenigt onder één spectaculaire houten kap, geïnspireerd op de dorpse kappen uit de directe omgeving.

Het gebouw brengt twee werelden nadrukkelijk samen; die van park en plein. Dat is zichtbaar in de architectuur met het materiaalgebruik van hout en steen, dat zowel op elkaar als op de directe omgeving aansluit.

Deze ontmoetingsplek met sport, cultuur en ontspanning voor jong en oud, verbindt het centrum van het dorp met het park, waardoor het Hart van Zwanenburg nieuwe betekenis en allure krijgt. Alle gebruiksruimten zijn zichtbaar èn bereikbaar vanuit de ruime centraal gelegen ‘binnenstraat’ die met de bar en het terras aan het water een uitnodigende collectieve huiskamer vormt.

Buiten komt een als kamerbreed tapijt bestraat plein met diverse zitmogelijkheden, een waterbassin en kleine siertuin. Dit met bomen omsloten voetgangersdomein is flexibel te gebruiken, automobilisten zijn ‘te gast’ en er kunnen kleinschalige evenementen plaatsvinden. (oplevering 2021, na verplaatsing van het naastgelegen gebouw).

Het dorpshuis is duurzaam gebouwd en zeer energiezuinig (EPC onder 0 & GPR 8,1). Door optimaal gebruik te maken van daglicht en natuurlijk groen ontstaat in het gehele gebouw een voelbaar prettig en gezond binnenklimaat.

Bekijk meer over het dorpshuis hier>>>>>

error: copyright - heren 5 architecten