“Met positieve energie werken aan de stad van morgen”

Interview h5 in DUIC (De Utrechtse Internet Courant) over onze duurzame Utrechtse projecten en meer.

Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen moet er veel gebeuren. Niet alleen wil Utrecht in korte tijd energieneutraal zijn, ook de CO2-uitstoot moet worden geminimaliseerd. Huizen en gebouwen moeten met duurzame bronnen worden verwarmd en van elektriciteit voorzien. Dat vraagt niet alleen veel van ontwikkelaars en bestuurders, ook de mentaliteit van Utrechters moet veranderen. Volgens architect Jeroen Atteveld en wethouder Lot van Hooijdonk is veel winst te behalen in bewuster omgaan met energie.

Enerzijds gebeurt dit al in de projecten die Heren 5, het bureau waar Atteveld werkzaam is, realiseert. Voorbeelden in Utrecht zijn Leeuweplaats, een woonwijk die moet verrijzen tussen Oog in Al en Leidsche Rijn, en het Van LieflandPARK in Tuindorp. Op beide locaties is extreem rekening gehouden met duurzaamheid.

Bij veel van de laagbouwprojecten is de duurzaamheid echter goed weggewerkt in de woning. Hierdoor is niet direct zichtbaar dat de woningen heel duurzaam zijn, terwijl het volgens de architect juist belangrijk is om energie zichtbaar en beleefbaar te maken.

Lees het volledige artikel in DUIC hier>>

Lees en bekijk het blog over #2 Positieve Energy >>

Morgen organiseert AORTA utrecht een lezingreeks over #Positive Energy in Tivoli

De lecture serie Stad van Morgen is een initiatief van AORTA in samenwerking met Tivoli Vredenburg en De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

Stad van Morgen #2 Positive Energy

17 oktober 2018
Tijd: 20:00 – 22:00 (zaal open 19:30)
Locatie: TivoliVredenburg, zaal club Nine
Toegang: €7,50
Voor meer informatie en tickets ga naar aorta.nu.

error: copyright - heren 5 architecten