Het nieuwe dorpshuis wordt de ‘huiskamer’ van Zwanenburg & Halfweg

Het definitief ontwerp van het dorpshuis Zwanenburg/Halfweg is afgerond. Heren 5 ziet het dorpshuis als een royale ‘huiskamer’ voor alle bewoners, gelegen tussen plein en park. Met veel licht en een warme uitstraling.

Met een ruime entreehal en bar/horeca gelegenheid krijgt de bezoeker een helder overzicht op alle functies die het gebouw te bieden heeft. De bibliotheek, biljartruimte, bar en sporthal hebben een directe toegang vanuit deze ruimte.

concept-impressies van het interieur

Via een uitnodigende trap, die groeit uit het barmeubel bereikt men de verdieping van het dorpshuis met de tribune en de activiteitenruimtes. In deze ruimtes is voldoende gelegenheid voor alle lokale verenigingen en clubs om hun activiteiten onder te brengen.

concept-impressies van het interieur

De sporthal van het nieuwe dorpshuis biedt onderdak voor het sportonderwijs van de basisscholen in het dorp, en de sportclubs voor in de avonduren en het weekend. Het doorzetten van de karakteristieke kap in de sporthal maakt de ruimte uniek. De hal is in 2 velden op te delen. De doorlopende tribune bevind zicht boven de kleedkamers en biedt ruim zicht op de sportvloer!

concept-impressies van het interieur

error: copyright - heren 5 architecten