Heren 5, FARO en Strootman winnen tender voor duurzame woonbuurt in Leeuwesteyn

Leeuweplaats wordt een fijne en duurzame woonbuurt met een Utrechts karakter op een steenworp afstand van het centrum aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Gemeente Utrecht heeft team Leeuweplaats geselecteerd voor de ontwikkeling van 95 woningen op bouwveld 6 in Leeuwesteyn (Leidsche Rijn). Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met Ooms Bouw & Ontwikkeling, Heren 5 architecten, FARO architecten, Strootman Landschapsarchitecten, Merosch, Beumer Garantiemakelaars en VERO Visuals.

Tegenpolen in sferen dragen bij aan het Utrechtse karakter dat we nastreven in Leeuweplaats. Een stedelijke buitenrand met statige woningen aan de laan en zorgvuldig vormgegeven ensembles aan het groene Oeverpark. En in het hart van het plan een aaneenschakeling van stegen en plaatsen met elk een eigen sfeer gecreëerd door verschillende invullingen met verhoogde plantenbakken en bomen, de intieme Leeuweplaats. De auto staat uit het zicht, maar binnen handbereik in een van de twee groene parkeerhoven. De stedenbouwkundige accenten in het plan zijn met een knipoog naar de Utrechtse Art Deco uitgevoerd.

Bekijk het project hier>>

Leeuweplaats is een rijk plan. Er is een ruime variatie aan woningtypen geschikt voor mensen met grote én kleine beurs, voor patchwork-families, drie-generatie-gezinnen en zelfstandigen die aan huis willen werken. Alle woningen hebben een gevelstoep en er zijn woningen met veranda, luifel en erker, waardoor de oriëntatie en ligging van de woningen optimaal wordt benut.

Wonen in Leeuweplaats is ook nog eens comfortabel en duurzaam. Het energieconcept is gebaseerd op de bekende trias-energetica: dit betekend extra goed geïsoleerde wanden, vloeren en daken en overal wordt drievoudige beglazing toegepast. Warmte wordt teruggewonnen middels een CO2 gestuurde balansventilatiesysteem. En voor verwarming en warm tapwater komt er een individuele warmtepomp met een collectief open-bronsysteem. Kortom, met een EPC van -0,3 en een GPR score van gemiddeld 8,9 een resultaat om trots op te zijn!

error: copyright - heren 5 architecten