De Houten Leeuw in de Kolenkitbuurt

Een nieuw en duurzaam thuis voor studenten

Tegenover de markante Kolenkitkerk in de Amsterdamse Kolenkitbuurt ontwerpt heren 5 een woonblok met hoge circulariteitsambities, in samenwerking met Stadgenoot, Bouwbedrijf De Nijs & Hamlet.

De 56 compacte studio’s zullen studenten gaan huisvesten. Ondanks de kleine afmeting voelen alle woningen ruim, dankzij de tweezijdige oriëntatie naar de straat en de gemeenschappelijke binnentuin. De slanke studio’s worden door slim gepositioneerde centrale pods opgedeeld in een open woonkamer aan de lichte galerij zijde en een besloten slaap- en studiekamer aan de straatzijde op het oosten. De woningen sluiten aan bij de wensen van studenten maar zijn meer dan alleen een studentenkamer. Zo ligt aan de tuin een leefgalerij met een uitdagende trap die zal uitnodigen tot beweging en ontmoetingen op de zonzijde van het gebouw.

Het volledige gebouw wordt opgetrokken uit hout, constructief CLT en demontabele gevelelementen. Een positieve stap in de bewustwording van een nieuwe en circulaire wereld. Waar niet alleen efficiënt wordt gebouwd, maar ook wordt nagedacht over het maken van een prettig leefklimaat voor de jongere generatie.

 

 

Lees hier meer over de Houten Leeuw in Amsterdam>> 

error: copyright - heren 5 architecten