Craftsmanship: Dead or Alive terugkijken?

Wilt u het event Craftsmanship terug kijken het kan via deze link>>

Op donderdag 11 december a.s. organiseerde Heren 5 i.s.m. Ard Hoksbergen en iFabrica een symposium over Ambacht genaamd: Craftsmanship: Dead or Alive? Op dit symposium gaven 11 sprekers (waaronder heren 5) een korte presentatie over hoe zij tegen ambacht aankijken.

Door globalisatie en massaproductie lijkt er vandaag de dag weinig ruimte meer te zijn voor vakmanschap in de architectuur. Tegelijk zien we de laatste jaren steeds meer hoe vakmanschap het monotone kan overstijgen, en iets kan toevoegen aan het maken van architectonische ruimtes.
Maar in welke vorm bestaat vakmanschap nog? Op deze vraag is het mini-symposium ‘Craftsmanship: dead or alive?’ gestoeld.

Ter gelegenheid van de bouw van het eerste Indonesische paviljoen op de Architectuur Biënnale van Venetië, schreef het Indonesisch Architectuur Instituut in april een open oproep uit voor deelname aan het event ‘The Future of Craftsmanship in Architecture’. In juni presenteerden 10 jonge Nederlandse architecten hun werk in een Venetiaans klooster, en discussieerden zij over dit thema.

error: copyright - heren 5 architecten