Tender: Bospark vitaal wonen in het groene Alphen

Heren 5 heeft in samenwerking met Delva Landscape Architects, een tender voor een levensloopbestendig wooncomplex met 120 appartementen voor senioren in Alphen gewonnen . 

Hier leef je sterk in verbinding met het boomrijke Bospark; de locatie, entrees, leefstraten, binnentuin, hobby-voorzieningen en het vele groen verweven in het ontwerp, stimuleren beweging en contact met de buren en de omgeving.Herkenbaarheid en saamhorigheid zijn van groot belang in het ontwerp van de plattegronden. Omdat het niet mogelijk is bewoners van 120 appartementen te kennen, is het gebouw opgedeeld in 6 kleinere ‘buurtjes’ van 15 tot 25 woningen. 

In het eigen buurtje zijn de leefstraten kort, je komt langs maximaal vier andere woningen op weg naar de eigen voordeur, maar als je wilt kan je het hele gebouw rond. 

Plan Bospark is ontwikkeld door Bébouw Midreth in samenwerking met Bouwinvest, Fundis en Ruimtemaken. Het Bouwinvest Healthcare Fund zal als beoogd eindbelegger de woningen aankopen en verhuren. De zorg in Bospark, van huishoudelijke tot intensieve zorg, wordt aangeboden door Fundis. Ruimtemaken is betrokken als conceptontwikkelaar en De Wijde Blik verzorgt het participatietraject.

Het gebouw is een ontwerp van Heren 5 architecten. Delva Landscapes is betrokken als landschapsarchitect. W/E adviseurs adviseert op het gebied van duurzaamheid.

 

Lees hier meer over het project>>>>

error: copyright - heren 5 architecten