Landgoed Wickevoort in Cruquius SO afgerond

Noordhoeve Wickevoort

Moderne hoeve in een groen landgoed

Noordhoeve Wickevoort is een moderne interpretatie van een klassieke hoeve en staat als een robuust blok te gast in het groene landschap van Landgoed Wickevoort. De twee U-vormige bouwblokken omarmen een collectief binnengebied waar de entrees van de woningen aan liggen en waar de auto staat. De bergingen zijn geclusterd in de hoeken van de hoeve, waardoor het binnengebied een open en vriendelijk karakter heeft. En ondanks de geparkeerde auto’s in de Noordhoeve is het binnengebied groen ingericht; de tuinen en auto’s worden ingepakt met dikke groene hagen ook zijn er grote blokhagen tussen de woningen op de enchroachment zone en verspreid in het binnengebied worden er bomen aangeplant.

Wonen in Wickevoort is ook nog eens duurzaam. De daken van de woningen liggen vol met hoog rendement zonnepanelen. Er wordt gebruik gemaakt van individuele warmte pompen voor het verwarmen van de woningen. En alle woningen hebben een warmte terugwin systeem, waarmee warmte uit de te verversen lucht wordt teruggewonnen.

De Noordhoeve heeft een monumentaal karakter door de symmetrische opzet en de oplopende bouwhoogte van bergingen, twee- en drie-laags woningen. Dit wordt nog eens versterkt doordat de hoeve 40 cm hoger ligt dan het omringende maaiveld én de ommuurde terrassen aan de buitenzijde, vanwaar de bewoners volop van het omliggende landgoed kunnen genieten. Door de aardse kleuren en minimalistische detaillering laat de hoeve de omringende natuur in zijn waarde.

Bekijk het project hier>>>

error: copyright - heren 5 architecten