Heren 5 wint i.s.m. De Nijs, Karres+Brands tender Nieuw Jeruzalem Watergraafsmeer

Jeruzalems van buiten – verrassend van binnen

Heren 5 heeft de tender voor Nieuw Jeruzalem blok G + H gewonnen i.s.m. een team van De Nijs, Karres+Brands, Hiensch en Van Rossum.

In het ontwerp van blok G en H en de openbare ruimte gaan we uit van de bestaande monumentale karakteristieken van Jeruzalem. Fietsend over de Hugo de Vrieslaan in noordelijke richting zal je bijna niet door hebben dat de woningen nieuw gebouwd zijn. De vlak gedetailleerde gevel met witte betonpanelen van blok G en H vormt duidelijk één ensemble met de monumentale naastgelegen blokken A, B en C. Ook de gevelgeleding aan de achterzijde heeft een duidelijke verwantschap met de bestaande woningen.

Maar achter de gevels zijn ruime woningen te vinden die vernieuwend zijn en echt aansluiten op de toenemende vraag naar stadswoningen voor het gezin.

Slimme doorsnedes met souterrains, mee-ontworpen zitplekken aan de tuin en royale trappen met daklichten geven licht en ruimte aan de grondgebonden woningen.

En op de voor Jeruzalem zo bepalende inspringende hoeken zijn er specials te vinden zoals een duplex appartement en een luxe patio-loft met dakterras.

Voor meer informatie over het project klik hier>>

error: copyright - heren 5 architecten