Heren 5 spreekt tijdens masterclass over BIM in de praktijk> BIMcamp 28 maart in Gouda

Tijdens het VectorWorks BIMcamp op 28 maart a.s. in Gouda (door Design Express) zal heren 5 (Tuan Tu) vertellen over de workflow naar Big BIM met Vectorworks d.m.v. de ELEMENTENMATRIX, de do’s en don’ts en de rol van de architect in de integrale samenwerking. Tijdens deze masterclass wordt a.d.h.v praktijkvoorbeelden ingegaan op onze ervaring en hoe we dit met de bouwteam partners toepassen in ‘Open-BIM’. Aansluitend zal Lex Ransijn (VDC base) een toelichting geven over hoe onze samenwerking tijdens het ontwerp en uitvoering van het Kolenkithuis ging met De Nijs.

 

Over BIM bij heren5

We zijn al een decennia bezig met Little BIM zonder dat we het wisten. Enkele pioniers binnen heren 5 waren hier al vroegtijdig bij.
Diezelfde pioniers hebben in 2012 een jaar lang een BIM-training-traject gevolgd, waarin ons o.a. het verschil tussen Little BIM en BIG BIM duidelijk werd. Dit heeft in gang gezet dat wij als architectenbureau al vroeg konden meedraaien in het BIM-traject.
Een jaar later hebben we met het project “De Spieghelbuurt” ons eerste BIM-model geëxporteerd, wat achteraf gebruikt werd door onze ketenpartners om het gebouw te realiseren.
Met het project “De Kolenkitbuurt” van 2014-2017 hebben we ons eerste BIM-traject doorlopen met ketenpartners al vanaf DO aan tafel.
Enkele projecten verder zijn we anno 2019 bezig met het verder perfectioneren van de interne processen, zodat de samenwerking met onze ketenpartners nog efficiënter verloopt. Een van deze processen is om Vectorworks zodanig voor te bereiden op een IFC export, in lijn met de BIM Basis ILS (informatie Leverings Specificatie).

Waarom het BIM ILS en hoe implementeren wij dit? Kom het beluisteren tijdens de masterclass op 28 maart: of bekijken onze BIM projecten hier>>

 

 

Schrijf je hier in voor de masterclass tijdens het BIM-camp>>

In 2015 gaven wij ook al een masterclass tijdens een BIM-camp>>>

error: copyright - heren 5 architecten