Heren 5 ambassadeur gevelbeurs 30-01-2020

Modern Utopia door heren 5

Het thema van de gevelbeurs is Modern Utopia.

Wat heren 5 fascinerend vindt aan dit thema is dat het uitnodigt om te dromen over de betekenis van nieuwe ambachtelijkheid en het thuisgevoel in modern utopia.

We vragen ons bijvoorbeeld af met welke innovatieve technieken, we met een traditioneel materiaal als baksteen, een nieuwe circulaire architectuur kunnen maken. En hoe gaan bewoners en gebruikers zich thuisvoelen in de gebouwen van het Utopia?

Voor ons zijn de contouren van Modern Utopia een door globalisering uitdijende wereld en daarmee de toenemende behoefte aan een eigen veilig thuisgevoel. Hierin speelt de gevel als beschermende warme jas een centrale rol. In Modern Utopia nemen kunstmatige intelligentie en robots steeds meer taken van de hersenen en de ledematen van de mens over. Maar de behoefte aan een intiem thuis en de lol om zelf nog dingen met de hand te maken zullen echter niet verdwijnen. Tijdens de gevelbeurs toont heren 5 in een aantal paviljoens hoe de kunstmatige intelligentie van een robot hand in hand gaat met het zelf bouwen van een dierbaar gebouw.

Thuisvoelen in Modern Utopia verzin je niet. Dat gevoel willen we verkennen met behulp van het paviljoen Home Utopia. Staand in dit paviljoen tonen wij u de contouren van ons Modern Utopia en stellen wij u vragen. Door mee te bouwen aan een interactieve toekomstige bouwvorm, vormt u zich uw home-utopia in deze kleinste ruimte van de gevelbeurs. Uw 1m2 Utopia!

Hiermee oogsten wij data, om het verhaal van morgen te kunnen vertellen.

Lees hier het interview over ons ambassadeursschap>>

error: copyright - heren 5 architecten