Haagse Hendrik, maquette op ware grootte

Innovatief compacte woningen

Heren 5 architecten heeft, samen met Heembouw en Haag Wonen een nieuw compact stedelijk woonconcept ontwikkeld voor het project Haagse Hendrik. Eengezinswoningen, speciaal voor kleine huishoudens, in verschillende vormen en altijd; grondgebonden, gestapeld, compact, duurzaam en sociaal. Deze woningen, met slimme plattegrond, zijn dé innovatieve oplossing voor opdrachtgever Haag Wonen om meer betaalbare woningen te realiseren in het Haagse Laakkwartier, van oorsprong een stedelijk plan van Hendrik Berlage.

Maquette op ware grootte 

Door de goede relatie tussen ROC Mondriaan en Haag Wonen ontstond het idee om één van de woningen in dit sloop- / nieuwbouwproject 1-op-1, door studenten techniek van ROC Mondriaan, als proefwoning te laten bouwen. Dit is voor de studenten een geweldig leerproject en het geeft de bewoners, nog voordat de eerste paal de grond in gaat, een duidelijke blik op hun toekomstige huis. De studenten zijn in september 2018 gestart met de bouw in hun Bouwhal aan de technische campus van ROC Mondriaan aan de Tinwerf. Ze hebben de woning omarmd en noemen deze hun ‘Eigen Hendrik’.

Toekomstige bewoners

Rick Boelkens, projectleider Vastgoed bij Haag Wonen: “Fantastisch dat onze bewoners met eigen ogen alvast hun toekomstige Eigen Hendrik kunnen zien, nog vóórdat de eerste paal in Laakkwartier de grond in gaat. Het is een maquette op ware grootte waar je ook echt in kunt, dat praat een stuk makkelijker dan met een plaatje of schaalmodel. Geweldig ook dat alle betrokken partijen elkaar vinden in dit project én dat deze vakmensen bouwen aan hun toekomst en misschíen zelfs wel hun toekomstige woning.” 

De reacties zijn positief en zelfs trots: “Dát ga ik tegen mijn kleinkinderen vertellen: dat Haagse jongens werkten aan ons Haagse huis,“ zegt één van de toekomstige bewoners.

Bekijk hier meer van het project>>
Artikel Heembouw>>
Artikel Haag Wonen>>

<<bekijk hier de woning in 3D

error: copyright - heren 5 architecten