duurzaam - morgen


duurzaamheid@heren5.nl

Onze bouwwereld zal de komende 10 jaar moeten gaan transformeren naar een duurzame & circulaire sector. De noodzaak is groot; grondstof gebruik- en CO2 uitstoot moeten en kúnnen minder. En het mooie is dat, met de juiste ambities, het enorm veel voldoening geeft om een duurzaam gebouw te ontwerpen en realiseren. 

We streven daarom naar ontwerpen die impact maken op verschillende gebieden die de duurzame keten wat ons betreft behelst. Elk project is anders, en vraagt om zijn eigen oplossingen binnen de beschikbare mogelijkheden. Zo maken wij ons hard voor sociale, slimme en inclusieve ontwerpen; voor mens, dier, plant en planeet!

Sociale duurzaamheid. 

De gebouwde leefomgeving 

De kracht en waarde van een gebouw meet zich met de tijd. Hoe langer een gebouw meegaat, hoe duurzamer. Daarvoor moet een gebouw functioneel zijn, de sociale cohesie en het samenleven bevorderen en bovendien esthetische en culturele waarde hebben, want alleen zo kunnen gebruikers en de omgeving het omarmen.

lees meer>>

Slim ontwerp.

Energievraag reduceren

Back to the roots: Ons voorouders wisten goed hoe een gebouw als klimaatmachine kan werken, en dat uiteraard zonder de technieken van nu. Door simpelweg gebruik te maken van de zon als winter-warmte en het gebouw te ontwerpen op koelte met diezelfde zonnekracht, creëren we een op oude technieken gebaseerde oplossing die écht impact heeft.

lees meer>>

Natuurinclusiviteit

In harmonie met onze biotoop

Onze flora & fauna hoort bij wie we zijn. Voor een gezonde leefomgeving moeten we in onze ontwerpen ruimte maken voor dat wat de stad langzaam aan verloren heeft; de natuur. Dat vraagt om een nieuwe blik op alle oppervlakten die onze ontwerpen bieden. 

lees meer>>

Slimme installaties. 

Minimale aanvullende gereedschappen 

Het ontwerpen van installaties begint met het reduceren van de energiebehoefte door slim te ontwerpen. We hanteren duurzame energiebronnen en stoppen met fossiele energie.  Dit doen we gebruikmakend van minimale aanvullende gereedschappen

lees meer>>

Circulariteit

Losmaakbaar en biotisch 

We zijn op weg naar een circulaire economie waar hergebruik, modulariteit en lokale materialen van natuurlijke herkomst de norm zullen worden. Vanaf 2025 moet 20% van de woningproductie in circulaire houtbouw worden uitgevoerd. Op dit moment ontwerpen wij al enkele projecten in CLT-hout.

lees meer>>

error: copyright - heren 5 architecten