Drie-generatie-appartement op De Vrije Kade

Koop de slaapkamer van je buurman of een balkon per strekkende meter. Dit is een greep uit de opties die gekozen zijn in de appartementen van De Vrije Kade. En tijdens het eerste woonatelier gaf Egon het al aan: “Ik wil een appartement op de begane grond, zodat mijn dochtertje makkelijk buiten kan spelen én waar mijn moeder haar eigen plekje heeft, zodat ze makkelijk op kan passen.

En als mijn dochter groot is moet ze hier op kamers kunnen.” Door slimme ruimtelijke schakelingen in het bouwblok als optie aan te bieden is er een rijkdom aan verschillende woningtypen ontstaan, zoals het eerste drie-generatie-apartement voor Egon en zijn familie.

Heren 5 ontwerpt het interieur van een loft in het drie-generatie-appartement op De Vrije Kade. In het ontwerp wordt maximaal gebruik gemaakt van de extra hoge verdiepingshoogte van 3,5 m; door het slim schakelen en stapelen van programma ontstaat er een compacte loft met een royaal gevoel. Er wordt op de begane grond over de hele breedte gewoond achter de grote puien aan het Johan Van Hasseltkanaal. De ondersteunende woonfuncties, zoals de keuken, badkamer, berging en slaapruimte zijn in en op een groot meubel gepositioneerd aan de achterkant van de enkelzijdig georiënteerde loft. Zo kan de dochter van de eigenaar op termijn zelfstandig wonen en kan het tot die tijd als pied-à-terre verhuurd worden. 

error: copyright - heren 5 architecten