Dorpshuis Zwanenburg als BIM-model gemodelleerd

Tijdens de uitwerking van het Dorpshuis Zwanenburg wordt het BIM-model door het interdisciplinaire bouwteam verder uitgewerkt. Heren 5 werkt in samenwerking met Pieters BouwtechniekINNAX, Alcedo & NIBE aan een BIM-model dat later tijdens de bouw door alle partijen gebruikt kan worden en inzicht verschaft in alle ruimtelijk knooppunten. Zeker gezien de complexe vorm van het dak van het dorpshuis is dit een verhelderend model om de ruimtelijke en financiële consequenties voor architectuur, constructie en installatie al in een vroeg stadium inzichtelijk te krijgen.

Bekijk al onze BIM-projecten

 

Het nieuwe dorpshuis van Zwanenburg en Halfweg verenigt een aantal dorpse huizen onder een markant dak. Deze ontmoetingsplek met sport, cultuur en ontspanning voor jong en oud, verbindt het centrumgebied met het park, waardoor het Hart van Zwanenburg nieuwe betekenis en allure krijgt. Alle gebruiksruimten zijn zichtbaar en bereikbaar vanuit de ruime centraal gelegen ‘binnenstraat’ die met de koffiebar en terras aan het water een uitnodigende collectieve huiskamer vormt.

Buiten ligt een als kamerbreed tapijt bestraat plein met diverse zitmogelijkheden, een waterbassin en kleine siertuin. Dit met bomen omsloten voetgangersdomein is flexibel te gebruiken, automobilisten zijn ‘te gast’ en er kunnen kleinschalige evenementen plaatsvinden.

Het dorpshuis wordt duurzaam gebouwd en is zeer energiezuinig. Door optimaal gebruik te maken van daglicht en groen ontstaat in het hele gebouw een voelbaar prettig en gezond binnenklimaat.

error: copyright - heren 5 architecten