bouwen doe je samen, bimmen ook


lees hier meer over onze BIM-ervaringen

Samenwerken doen we met een open vizier en met competenties als een ‘kritische houding’, maar ook een ‘verbindend vermogen’. Wij beheersen het bouwproces en focussen ons op teambuilding met als doel om samen een goed plan te kunnen maken. Zo werken wij aan plannen die beter, sneller, goedkoper en met meer plezier worden ontwikkeld.
De vormen van samenwerken verschillen. Termen als co-makership, LEAN-werken, ketensamenwerking en BIM zijn ons niet vreemd.

Vroegtijdig met een aannemer aan tafel zien wij als een enorm voordeel en een kans, met als resultaat een voorspelbare, doorlopende planning en proces, een betrouwbare prijs, en een reductie van faalkosten. Totaal samenwerken is succesvol samenwerken met meer kwaliteit voor een standaard of lagere prijs, waarbij open BIM het ideale middel is om dit te bewerkstelligen.

Tijdens de uitwerking van het Dorpshuis Zwanenburg wordt het BIM-model door het interdisciplinaire team verder uitgewerkt. Heren 5 werkt in samenwerking met Pieters Bouwtechniek, INNAX, Alcedo & NIBE aan een BIM-model dat later tijdens de bouw door alle partijen gebruikt kan worden en inzicht verschaft in alle ruimtelijk knooppunten. Zeker gezien de complexe vorm van het dak van het dorpshuis is dit een verhelderend model om de ruimtelijke en financiële consequenties voor architectuur, constructie en installatie al in een vroeg stadium inzichtelijk te krijgen.

Heren 5 is al in 2013 over gegaan van het traditionele 2D tekenen naar het tekenen in 3D, om vervolgens eenvoudig de stap naar het BIM te kunnen maken.

error: copyright - heren 5 architecten