Architectencafé In Huis Uit Huis

Op 26 juni is er weer een architectencafé, In Huis, Uit Huis, over het vormgeven van het thuisgevoel in de zorg.

De avond vindt plaats op de insteeksteekverdieping bij de IJ-Kantine in Amsterdam Noord, klik hier voor de routebeschrijving.

reserveren is verplicht via m.dehaan@heren5.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Nederland wordt steeds ouder en de vraag naar zorg neemt verder toe. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op en zorg als institutie lijkt te verdwijnen; de mens staat weer centraal.

Grote nieuwe zorggebouwen worden bijna niet meer gebouwd, mensen blijven langer thuis en zorgwoningen lijken steeds meer op gewone woningen. De aandacht verschuift van wonen in een zorgomgeving naar zorgverlenen in een woonomgeving.

Hoe geef je het thuisgevoel vorm is een thema dat steeds terugkomt in de projecten van Heren 5. Inmiddels heeft Heren 5 ook persoonlijk ervaring met revalidatiezorg, PG-zorg en gehandicapten-zorg. Vragen die ons bezighouden zijn: Hoe creëer je een nieuw thuis in de zorg en geef je mensen een thuisgevoel? Bestaat er een healing environment? We zijn benieuwd wat de trends zijn in de zorg de komende tijd.

Dat zijn onze fascinaties en daarom organiseren we weer een architectencafé, IN HUIS, UIT HUIS is het thema. Met als ondertitel: vormgeven van het thuisgevoel in de zorg.
Sprekers:

Ed. Bijman over zijn persoonlijke ervaring met revalideren in een zorgomgeving| Fiona de Vos omgevingspsycholoog, over healing environment | Maria der Weduwe directeur wonen zorginstelling Reinaerde, over het emotionele PVE |Durk Kooistra lid Raad van Bestuur ‘s Heeren Loo over de rol van de architect in de zorgopgave | Ger Kohlmeijer manager vastgoed bij Zorgcirkel over ontwerp van vastgoed in de zorg | Moderator Bas Liesker

aanmelden is verplicht via m.dehaan@heren5.nl | aantal plaatsen is beperkt

voor meer info zie www.heren5.nl

error: copyright - heren 5 architecten