Heren5; omdat de architect van nu een teamspeler is
Het is een schitterend gezicht, een zwerm vogels, zigzaggend boven de velden. Hun koers lijkt een collectieve beslissing, maar dat is het niet. Eén vogel is de onzichtbare dirigent, maar welke dan? En hoe? Het is bijna niet uit te leggen, maar het gebeurt wel. Die vogel, die aanjager, dat is Heren 5.
Elk project is een samenspel van velen en architectenbureau Heren 5 haalt daarom zoveel mogelijk disciplines aan tafel. Van technicus tot investeerder natuurlijk, maar ook kunstenaars, landschappers, wetenschappers, dichters, uitvinders tot een baksteenfabrikant. Met Heren 5 als meevoetballende coach.
Kritisch, maar wel aanstuurbaar. Eigenwijs, maar geen solist.
Heren 5 zorgt dat iedereen aan tafel dezelfde taal begint te spreken. Dan komt het geloof in een project, en het plezier samen, de flow in de pressure cooker. En dan gebeurt het: die ongezochte vondst.
Altijd dat stapje verder. Niet alleen voor bewoners, maar voor de buurt, de hele stad. Van voordeur tot winkelcentrum, van renovatie tot parkeergarage.
Voor particulieren organiseert Heren 5 woonworkshops tijdens nieuwbouwprojecten. Door echt naar hen te luisteren, en ook echt vrijheid te geven, hebben toekomstige bewoners het gevoel dat ze hun eigen huis bouwen – en dat zonder stress.
Daarnaast voelt Heren 5 een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Wat speelt in de stad? Wat doet ertoe? Door vandaag de juiste vragen te stellen, maakt Heren 5 de stad van morgen een beetje beter, gezonder, mooier.
Dat engagement blijkt uit hun vele studies en onderzoeken. Zoals hun studie Stadsveteranen, waarin door storytelling het toekomstige wonen van ouderen wordt voorspeld.
Of Warmsterdam dat Amsterdammers moet stimuleren van gas over te stappen op het warmtenet. Zo maak je een stad dus beter en gezonder.
En mooier: hun ontwerpen geven identiteit aan een pand, en anders dan veel andere bureaus zien zij samenwerking met kunstenaars niet als een bedreiging, maar juist als een verrijking.
Waarom? Simpel. Als je iets moois maakt, wordt het meer gekoesterd. Bouwen doe je voor de eeuwigheid tenslotte.