3e blok Zaanse Strip officieel opgeleverd!

Zaanse Strip

Het derde woonblok, ‘Wormerveer’, van de Zaanse Strip is afgelopen donderdag feestelijk opgeleverd! Nog 2 blokken te gaan, de start van blok 4 (‘Assendelft’) begint volgende maand. Daarna is de 300 meter woongebouw ‘bijna” afgebouwd!

Dit 300 meter lange woongebouw is opgedeeld in vier pakhuizen en vijf stadshuizen. Inspiratie voor die schaal en vormgeving komt van de oude pakhuizen en panden langs de Zaan. De oudste industriële plek van Nederland.

De spoorzijde is een kopgebouw met een 300 meter lange plint waarop de andere pak- en stadshuizen staan. In de 300 meter lange plint zijn de namen gemetseld van de pakhuizen: Westzaan, Zaandijk, Wormerveer, Assendelft en Krommenie. Vijf van de zeven woonkernen van Zaanstad. Inhakend op de aloude traditie om een pakhuis ook een naam te geven. Aan de andere zijde, op de middagzon en geluidluwe zijde, staan de pakhuizen op de grond. Royale balkons zijn met staalkabels aan de verschillende pakhuizen opgehangen. De pakhuizen verschillen elk van karakter en baksteenkleur. Samen zijn ze weer 1 familie.

error: copyright - heren 5 architecten