Met winkel-woonproject Hanzewijk Kampen zijn we samen met Multi Netherlands genomineerd voor de Jaarprijs Retail 2017 van NRW. Ons plan wordt omschreven als een winkelcentrum dat de sociale meerwaarde van de buurt vergroot, en door de combinatie met woningen en winkels een prettige leefomgeving zodat het gebied ook na sluitingstijd leuk en levendig blijft!

In het ontwerp hebben wij extra veel aandacht gestoken in hoe deze woningen en winkels met elkaar verbonden zijn, en wat de kwaliteiten zijn voor het wonen op een winkelplint. Door de 4 woonblokken op te delen in groene hoven met een omringende daktuin die overloopt in royale trappen naar de openbare ruimte hebben we deze verbinding gemaakt, evenals een goede route naar je woning. Loopbruggen tussen de blokken zorgen ervoor dat alle tuinen met elkaar in verbinding staan en je in een groene oase woont.

Het veelvuldig laden- en lossen voor de bevoorrading van beide supermakten gebeurd inpandig middels een royale expeditie ruimte, wat de bewoners en omgeving zo min mogelijk overlast bezorgd. De verbindende winkelstraten en pleintjes zijn een trekker voor horeca en buurtfuncties, en bovenal; reuring!

Op 7 september vind de prijsuitreiking plaats in Theater Amsterdam>>wordt vervolgd>>